fredag 27 mars 2009

torsdag 26 mars 2009

Är du också trött på privatiseringsvågen ?

Jag gillar Apoteket, att få handla Ipren på Konsum är inget märkligt men jag vill inte ha de usla "cigarrbodar" som en del Apotek utomlands är här i vårt land. Privatisering leder inte självklart till ökad kvalitét. Är trött på den privtiseringsvåg som går genom Sverige. Dessutom så brukar privatisering leda till högre priser för konsumtenterna - något att vi konsumenter kan så fram emot. Vad säger pensionärsorganisationerna om det ?

Oacceptabel kvinnosyn

Läser just om en mellanstadielärare som misstänks ha samordnat en gruppsexträff med en tonårsflicka. Han är nu åtalad för sexköp av barn. Läraren fick kontakt med henne genom en toppchef på ett stort företag. Vad är det för syn dessa män har på flickor, på kvinnor ?
Det är rent bedrövligt och fullständigt oacceptabelt. Vad är det för människosyn som finns i den koncern som den s k toppchefen kommer ifrån ? Vad är det för människosyn som den sk mellanstadieläraren förmedlar med sitt sätt att vara ? Mitt sätt att se på dett är att jag vill inte vara kund i ett företag där denna kultur finns, och jag tycker inte att det är acceptablet att det på skolorna finns lärare med samma oacceptabla sätt att se på tjejer, kvinnor.

tisdag 24 mars 2009

Littorin vad väntar du på - gör något åt jobbkrisen!

I Expressen beskrivs det aktuella läget med alla varsel som en mardröm för ministern, det vill säga Littorin. Arbetslösheten kan hamna på tolv procent nästa år - det tror Danske Bank i en ny prognos i samma artikel. På detta svarar Littorin att han gärna skulle se att " vi gjorde mer".
Men hallå där - är det inte Littorin som är ansvarigt statsråd ! Varför gör du inte det du själv tycker man ska göra - det vill säga mer!!!!!!!!!!!!!!!!
Vad väntar Littorin på ?

måndag 23 mars 2009

Vidrig kvinnosyn - vad tänker konsernchefen göra ?

Vad är det för kultur som finns på företagen? Är det inte bonusgirighet så är det en förnedrande kvinnosyn. Nu är enligt Aftonbladet åtal väckt för den affärsområdeschef i en svensk koncern, varför inte publicera namnet på koncernen ? Gripandet sägs chocka koncerncehefen - jag hoppas att koncernchefen inser att det finns problem med kvinnosynen inom koncernen och det vore intressant att få veta vad högste ansvarige koncernchef tänker göra åt saken ?

Avskaffa moderaternas krångliga VAB-intyg!

Avskaffa det krångliga VAB-intyget, säger nu Veronica Palm (s) vice ordförande i riksdagens socialförsäkringsutskott. Bra det tycker jag för VAB-intyget verkar vara inte bara krångligt för alla småbarnsföräldrar, det har också gett försäkringskassan en ytterligare stor administrativ börda. Riksdagens utredningstjänst (RUT) har beräknat att Vab-intyget kostar samhället kosta 41 miljoner kronor årligen. Dessutom så har förskolelärarna fått en olycklig roll somkontrollanter vilket i sig är skäl för att avskaffa förslaget.

fredag 6 mars 2009

Suck!

Mats Odell gjorde miljonklipp sägs det i Aftonbladet. Finansmarknadsminister Odells familjebolag sålde vårdverksamheten Bellstasund och tjänade 72 miljoner kronor.
Köpeskillingen finansierades till stor del av två AP-fonder - som Odell ansvarar för som minister. Vad trött man blir på sånt här!

torsdag 5 mars 2009

Protestera mot bonuskulturen!

Nu reagerar Thomas Östros (s) och i en motion till riksdagen med anledning av händelse av särskild vikt kräver nu Socialdemokraterna att reglerna rivs upp och att de återställs till vad som gällde dessförinnan. Hurra, säger jag ! Den bonuskultur som finns är helt enkelt helt vansinnig på alla tänkbara sätt. År 2003 införde s-regeringen riktlinjer för att få stopp på bonusar och få ordning och reda i ersättningarna inom staten. Den moderatstyrda regeringen
valde att sommaren 2008 riva upp det generella motståndet mot bonusar. Istället infördes nya riktlinjer med generösare ersättningar till chefer, direktörer och andra ledande befattningshavare inom de statliga företagen. Man kan undra vad Anders Borg (m) håller på med - det låter bra när han kritiserar näringslivets bonusar och sedan blir det helt obegripligt när han medverkar till generösare riktlinjer för bonus i de statliga bolagen. Har han fått en släng av de gamla moderaterna ???

onsdag 4 mars 2009

Anledning att skåla för noblessen!

Foto: http://www.fotoakuten.se/

Nu finns anledning för Danderydsborna och Östermalmsnoblessena att höja champagneglasen !

Varför ? Jo för att de gamla moderaterna är verkligen tillbaka !

För enligt Riksdagens utredningstjänst så har den borgerliga politiken under mandatperioden inneburit att den tiondel med högst inkomster har fått mer i kronor (på grund av regeringens politik) ensamma än vad 60 % av svenska folket fått tillsammans.

Puh........nu är verkligen allt återställt till den vanliga politiska kartan! The old konservativs are back!
Är du därtill också vd för något börsföretag så hjälper näringslivet till med att ge dig bonus.
Grattis en gång till - undrar vad alla varslade säger om det ?

Nej Maud och Nyamko vi vill inte vänta i femtio år till!

Intrycket efter att ha läst Maud Olofssons och Nyamko Sabunis artikel i dagens DN är att de verkar uppfatta frågan om kvinnors plats i bolagsstyrelser som en liten gullig lyxfråga. Så är inte fallet ! Om man anser att samhället skall ge sina flickor och pojkar, kvinnor män makt att forma samhället och sitt eget liv, vilket är jämställdhetspolitikens mål, då räcker det inte att skicka ett
försynt litet brev till börsbolagen.

Det är rimligt att jämställdheten genomsyra hela samhället, så även näringslivet. Näringslivet har i decennium visat att de föredrar att tillsätta sina styrelser genom tradition och manliga nätverk som effektivt hindrat kvinnor att komma ifråga.

Ska det hända något krävs handling. Regeringens politik är för blygsam och kraftlös och innebär att kvinnorna får vänta ytterligare femtio år till. De som tycker att det får vara nog och inte vill vänta bör organisera sig och ge stöd till socialdemokraterna, då först kan det hända något.

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...