onsdag 25 november 2009

Centern kan lika gärna gå in i moderaterna då blir de gamla igen!

Centern spricker skriver Aftonbladet och undrar vad centern borde göra. Tja centern har sedan Maud Olofsson blev partiledare gått kraftfullt mot höger. Dessutom har ett nytt begrepp tillkommit Stureplans centern, vem trodde på Olof Johanssons tid att något sådan skulle kunna ske ? Sannolikt ingen. Nej jag tycker att de skall dra konsekvensen av sin förflyttning inom politiken och gå in i de s k nya moderaterna, så skulle dom återigen bli som de gamla moderaterna som vi alla känner igen, stockkonservativa högermän.

Läs gärna : Borgerliga kannibaler äter klöver

Moderaterna fortsätter den negativa spiralen

Så har Österåker fattat beslut om budgeten för 2010. Tyvärr kommer moderaterna med sin borgerliga allians därmed kunna fortsätta den negativa spiral som Österåker befinner sig i. Deras budget innebär en oförändrad skatt jämfört med i år ( då sänktes skatten).

Årets budget sprack redan efter några månader och därefter har underskott och nedskärningar stått på agendan. Under detta år har mellan 80 - 90 anställda lämnat sina jobb i Österåker. Tack vare regeringen Reinfelts politik har antalet personer som tvingats till socialbidrag för sin överlevnad ökat vilket bidragit till en sämre ekonomi för kommunen. En tillfällig lättnad är det extra statsbidrag som kommunen fått på 29 miljoner, men 2011 då finns inget sådant och vad hade moderaterna tänkt göra då ?

Ett val mellan avveckling eller utveckling
I debatten framställde moderaterna med visst stöd från övriga borgerliga partier den egna politiken som fri från nedskärningar . Det gjorde de trots att vi vet att det redan finns planer på att göra ännu fler anställda "övertaliga". Siktet är inriktat inom skolans område och vi vet att de fackliga organisationerna redan är kallade.

Som socialdemokrat känns det bra att ha varit med och jobbat fram en budget för Österåker som känns ansvarsfull. I den så går kvalitet i välfärdstjänsterna hand i hand med en ansvarsfull ekonomisk politik. Vi föreslog en skattehöjning med 40 öre för att sätta stopp för moderata alliansens nedskärningar, och för att kunna vända utvecklingen i österåker mot en betydligt ljusare framtid. Nu får vi kämpa på i valet för ett ökat stöd så att vi har möjlighet att få igenom vår politik.

tisdag 10 november 2009

Ska sexköp bli regeringen nästa privatiseringsbransch!

Vad pågår inom de borgerliga allianspartierna ? Håller prostitutionslobbyn på att vinna gehör hos regeringen Reinfelt och de borgerliga allianspartierna ?

Låt oss rekapitulera ett stund. Federly, Stureplanscentern, skriver i en motion till riksdagen och vill ta bort sexköpslagen. Läser idag i kvällspressen om att folkpartiets kommunalråd i Huddinge försökt/har köpt sex av minderårig. Att köpa sex är kriminaliserat i svensk lagstiftning det måste kommunalrådet ha vetat om, ändå gör han det? Det visar bland annat på hans syn på kvinnor, och på barn, flickan lär ha varit minderårig, och att han struntar i att det är olagligt.
Federly (c) vill att det skall vara okej att köpa sex - dvs det som ev kommunalrådet gjorde är helt okej för denna centerpartist.
Sexhandeln är inget annat än en kvarleva av slavhandel med människor, och passar inte in i ett modernt och upplyst land som Sverige. Alliansregeringen är flummig i sina besked om sexköpslagen - kan det beror på att de lyssnat och tagit till sig av prostitutionslobbyn som vars mål är att ändra på Sveriges hållning i frågan om sexköp? Vad har vi att vänta av regeringen ? Är sexköp nästa privatiseringsbransch ???
Läs mer: http://krassman-inyourface.blogspot.com/2009/11/sexkopslagen.html

Regeringens avreglering ger oss dyrare läkemedel!

Med utförsäljningen av Apoteket AB kommer skattebetalarnas kostnader att öka, det är något som regeringen tagit med i beräkningen. Nu skall vi medborgare betala även för att tillgodose det privata vinstintresset. Skattebetalarna skall betala 10 kr extra per förpackning för att ge de nya ägarna tillräckliga vinstmarginaler. Jag håller med Ylva Johansson (s) när hon säger att regeringens avreglering gynnar riskkapitalisterna och missgynnar skattebetalarna. På något annat sätt kan det inte sägas ! Sedan måste man nog fundera över om inte denna utförsäljning enbart är av idiologiska skäl för Apotekens omsättning är på 16 miljarder kr säljs nu för mindre än 37 procent av omsättningen. Det säger väl det mesta - känns inte som någon ansvarsfull hanterande av gemensamma resurser direkt!

måndag 9 november 2009

Mänskliga rättigheter eftersatt område i Sverige!

Läser just om att FN och ett 15-tal organisationer riktar hård kritik mot Sverige för att vårt land inte följa flera viktiga FN-konventioner. Trist tycker jag för att vi som land haft ett högt förtroende och anseende inom detta område. Nu ser det ut att falna. För första gången kallas en svensk regeringen till en granskning i FN:s råd för mänskliga rättigheter i Genève. Det känns pinsamt, hoppas att det är något som alla partier tycker att det är, så att detta kanske kan leda till att förbättringar görs inom de områden där Sverige ligger alltför dåligt till, enligt FN är det inom följande områden, våld mot kvinnor, barns rättigheter, kvinnor diskrimineras på arbetsmarknaden, hatbrotten ökar, invandrare, asylsökande och papperslösa får inte den sjukvård och utbildning de har rätt till, handikappade diskrimineras liksom Romer.
Läs mer
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6089900.ab

fredag 6 november 2009

Ignorans och intolerans!

Sitter och funderar över samtiden, dvs den tidsanda vi lever i.

Vi befinner oss sannolikt i slutet av en av de största och mest omfattande finanskriser som västvärlden upplevt. I USA fick många låntagare lämna sina hem, situationen blev hopplös. Likt en gigantiskt bubbla, uppblåst vida över sitt värde, sprack finansvärlden. The party was over, champagnefesterna på Stureplan efter en dag på banken sinade ut. Skattebetalarna blev dom som med sina pengar fick gå in och rädda bankerna. Vi har knappt andats ut förrän uppgifter om att bankerna och bolagsstyrelser återigen börjar anamma den gamla kulturen som ledde till krisen. Det verkar som om ingen i finansvärlden lärde sig något. Som bankkund och skattebetalare blir jag förbannad! Tycker till och med att bankerna borde betala tillbaka till oss skattebetalare som hjälpte dem bort ur ruinens brant.

I går morse på tunnelbanan satt en parant, tjusigt välklädd engelsktalande mörkhyad dam.
När hon reste sig och skulle gå av så skakade tunnelbanevagnen till och för att inte ramla tog hon tag i min axel. Hon bad mig om ursäkt, var väldigt angelägen om att göra det, och jag svarade no problem! Då berättade hon att andra hade kunnat bli kränkta, förnärmade för att hon tagit dem på axeln, jag svarade att jag tyckte att det var "to bad". Så här efteråt tänker jag, vad har hänt med oss, har vi, dvs samhället, blivit så intoleranta mot varandra att vi inte kan vara varandra behjälpliga ens om en tunnelbanevagn skakar till och någon riskerar ramla. Att vara vänlig, är en så liten insats, men betyder så mycket. För mig var detta självklart, och det borde det vara för alla! För när allt kommer omkring vad är lite hudfärg - bara olika ytor på samma skinn. Det är insidan som räknas, det vill säga vilken individ du väljer att vara!

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...