fredag 21 december 2007

En julhälsning







Önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År !

Det är nu ungefär 1000 dagar kvar till valet, jag hoppas på
kreativ debatt om alternativen i svensk politik fram tills dess.



torsdag 20 december 2007

Röllingby gymnasium slås itu!


I går var det sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskotts i Österåkers kommun. Då beslöt sig moderaterna för att dela Röllingby gymnasium i Åkersberga. De yrkesförberedande programmen skall nu flyttas till de fastigheter som skall byggas om, som Armada äger på Näsvägen 15-17. Kvar i Röllingby gymnasium blir programmen med de teoretiska ämnen. Röllingby gymnasium får enligt oss socialdemokrater därmed en helt ny inriktning då den inte längre är en sammanhållen skola där både elever som läser teoretiska ämnes och praktiska går i samma skola.

I Österåkers kommun har nyligen inrättats en s k produktionsstyrelse. Den har alldeles nyligen tagit upp frågan om gymnasiet och i enighet uttalat sitt stöd för en sammanhållet gymnasium och varit väldigt kritiska mot den politiska kommunledningen som inte fört någon dialog med produktionsstyrelsen i frågan.

Ingela Gardner Sundström kommunalråd (m), menade på kommunstyrelsens arbetsutskotts möte i går att produktionsstyrelsen inte har att göra med denna fråga utan att detta enbart är en lokalfråga och tänker endast låta kommunstyrelsen och kommunfullmäktige få ta del av informationen om att beslutet nu har fattats.

Mins lutsats är att I Österåker fattas beslut i en snäv krets, dvs i armlängs avstånd till kommunalrådet Ingela Gardner Sundström (m). Om det finns åsikter inom politiken som bland medborgarna till stöd för en sammanhållen gymnasieskola tas ingen som helst hänsyn till.

Helt otroligt, men tyvärr sant.

måndag 17 december 2007

Vill inte betala rikas sänkta förmögenhetsskatt

Jag tillhör de tjejer som trots att det svider i det socialdemokratiska hjärtat ändå pensionssparar, inte mycket men ändå. Det har jag gjort i några år och kunnat dra av detta i deklarationen. Är långt ifrån välbeställd, men jag äter mig mätt och bor i en tvåa i Stockholms län. Nu skall regeringen Reinfelt finansiera sin skattesänkningar för rika genom att tillexempel se till att jag med flera, läs många tjejer, inte längre skall få dra av pensionssparandet. Där gick mina semesterpengar kan jag säga, och det är jag inte glad över.
Och därtill görs detta för att de som tjänar oändligt mycket mer skall få ännu fetare plånbok.
Så skapar en regeringen med mening ökade klyftor i samhället. Vad då nya moderater ! Löjligt!

Skärp sexköpslagen om så behövs!

Bra ledare i dagens Expressen. Självklart skall sexköp tas på allvar. Det är brottsligt att köpa sex i Sverige och har så varit i åtta år, punkt slut. Finns inget att tillägga om den saken, och sexköpslagen har kommit för att stanna. Polisen måste ta denna typ av brottslighet på stort/större allvar och om det är så att det behövs en skärpning av straffskalan för att markera hur illa vi tycker att detta är i vårt samhälle, ja då kan jag mycket väl tänka mig att ge stöd för det. Det är viktigt att vi i Sverige håller rent från prostitutionen och därmed allt vad den drar med sig. Ett anständigt samhälle där finns inget utrymme för prostitution.skärpning polisen !

fredag 14 december 2007

Julstressen närmar sig







Så har vi kommit till sist helgen före jul! Härligt med helg, men tusan när jag täker efter vad det är som skall göras inför julen, så kan det bli lite stressande. Annars tillhör jag alla dom som gillar julen, i och för sig har inte alltid alla jular i livet varit så kul, en del skulle man villa glömma helt, men nu förtiden så har jag fått en helt ny distans till julen , jag bestämmer mig för att njuta, mysa och göra så där lagom mycket och framförallt bara det som jag tycker är kul , det gör faktiskt skillnad att tänka så. Och framförallt så får jag umgås med dom jag älskar allra mest, mina barn och min underbara man och livskamarat, det är det allra viktigaste allt annat är underordnat.

torsdag 13 december 2007

Kul siffror men allt kan hända

Tillhör dom som idag gläder mig åt de röda och bra opinionssiffrorna. Men det är alldeles för långt till valet. Allt kan hända fram tills dess. Det kan bli ännu högre röda siffror och ännu lägre stöd för regeringen. Lika väl så kan det politiska korta minnet göra att mycket är glömt 2010 och det blir en jämn kamp mellan blocken. Men visst är det roligt när det går bra och allt pekar åt rätt håll - dvs åt vänster!

tisdag 11 december 2007

Systembolget är coolt

Tillhör dom som tycker att Systembolaget är coolt. Jysst sortiment utifrån mina preferenser. har förstått att eftersom Systembolaget är så pass stora har de möjlighet att köpa in ett bra varor till överkomliga priser.När jag behövt råd med tillexempel val av något gott vin till middagen så har det aldrig varit problem, tvärtom så visar Systembolagets personal på stor kunskap som de gärna delar med sig till sina kunder. Varför sälja ut något som fungerar ?
Vad är alternativet ? Precis som i andra länder handla i varje småbutik i varje hörn, jag är inte imponerad av det jag sett när jag varit utomlands,dessutom så riskerar kontrollen av åldersgränsen bli sämre.
Nu har jag fått gnälla av mig. Men faktum kvarstår Systembolaget är coolt och jag tycker inte att det bör säljas ut, dessutom läste jag att det skall gå på auktion! Denna regeringen, läs minister Odell har inte varit så lyckad på affärer så det finns fog för att vara minst sagt fundersam.

måndag 10 december 2007

Trots förbud så får små barn i dag alltmer stryk

Sedan 70-talet är det förbjudet i Sverige att slå barn! Det är en bra lag, en viktig lag och den skall följas.

Dessvärre finns risk att det idag börjar bli mer accepterat att slå sina barn, även mycket små barn. Det är oroväckande och fullständigt oacceptabelt. I Aftonbladet idag redovisas siffror som visar att antalet små barn , 0-6 år, som ut satts för våld har ökat.

" Första halvåret 2007 ökade antalet anmälningar med 15 procent jämfört med samma period 2006. Om tendensen för 2007 fortsätter under resten av året betyder det att antalet polisanmälda fall av misshandel av små barn kommer att nå 1 500, vilket i så fall är den högsta siffran någonsin. Förra året ledde endast 6 procent av polisanmälningarna, 81 stycken, till åtal."

Varför leder så få polisanmälningar till åtal undrar jag ? Svårt bevisläge ? Domstolarnas sätt att se på dessa brott ??? - Handlar myndigheter alltid med barnens bästa för ögonen ?

I artikeln sägs det att alltfler erkänner idag i samhället att de slagit sina barn. Kan vi inte komma överens om att vi då alla reagerar och säger ifrån, Nej det är inte okej, du är vuxen och måste kunna hantera dina frustrationer utan att skada ditt barn, och Ja du skadar ditt barn om du slår eller skakar om! Tusan barn är det finaste som finns, visst kan de vara jobbiga, men vi får aldrig svika barnen så pass att vi slår dom! Så lågt får ingen sjunka.

Snart är det jul. Det borde vara något alla ser fram met, en helg där alla skall känna glädje, samhörighet, så är inte fallet, barn kommer att bli slagna och kvinnor utsatta för våld och detta kommer till största del ske inom familjen!

Den lag som Sverige haft sedan 70 talet som förbjuder aga mot barn är viktig. För hur kan vi råda bot mot vuxnas våld om vi lär barnen att det är okej när vuxna slår dem !

Vi måste vara rädda om barnen!

fredag 7 december 2007

Vårdnadsbidraget ett fiasko

Vem är förvånad ? Efterfrågan bland landets kommuner är svalt. Enligt dagens Aftonblad så säger fyra kommuner av fem nej till vårdnadsbidraget. Det får man väl ända säga är så nära ett fiasko för regeringen Reinfeldt som man kan komma. I Reportage anas en besviken Göran Hägglund (kd). Kanske skall Göran Hägglund påminna sig själv om att även om han sitter i regeringen, så företräder han enbart ett parti som ligger runt i bästa fall 4 procent, att då tro att detta partis stora paradnummer vårdnasbidraget, skall få vågen av svenska folket, är att tro väl mycket om sin och sitt partis politiska förmåga. Hade vårdnadsbidraget gillats av svenska mammor och pappor hade kristdemokraterna varit ett större parti. Det är dom inte - gissa varför ?
Vilka föräldrar kan vara hemma för 3000 kronor ? Inte den ensamstående föräldern. Utan förslaget har mer en kraktär av att ge de föräldrar, läs mammor som redan bestämt sig för att vara hemmafruar att få ett extra tillskott i kassan. Jag har också hört jämställdhetsminister säga att vårdnadsbidraget främst inte är för att locka de kvinnor som är i arbete från yrkselivet och hem. Dessutom så tror jag kommunerna inser att inför dom ett vårdnadsbidrag, då tingas de att sänka kvaliten i förskolan - för allt skall som sagt också finansieras. Och säg den kommun som vill sänka kvaliteten i den populära svenska förskolan till förmån för ett vårdnadsbidrag få gillar.

Välavlönade ICA-företagare spelar med vår hälsa

Tillhör dom som såg Janne Josefssons reportage om ICA och deras hantering av framförallt köttfärs, där köttfärs vars datum gått ut packeterades om och ut i butiken igen, med nytt
sista förbrukningsdatum. Likaså reagerade jag på att kött som luktar lite skämt marineras och även det ut igen i butiken. Som konsument blir man förbaskad , det handlar faktiskt om vår hälsa och de uppgifter som står på förpackningen måste vi kunna lita på. Allting annat är oacceptabelt. Hur kan vi nu sätta press på handeln ? Det klart vi kan vara tydliga som konsumenter och göra vår röst hörd. Kan kommunernas miljö- och hälsa agera mer kraftfullt ?

Klart man blir besviken och bilden av välavlönade ICA-företagare som till vilket pris som helst skall suga ur varje krona - med risk för konsumenternas hälsa gör en förbannad.

tisdag 4 december 2007

Notan skickas till alla när få haft kalas!

Nu spås det sämre tider. Den tillväxt som varit så stark riskerar att avta. På DN-debatt menar Pär Nuder att både Riksbanken och regeringen Reinfeldt har drivit på en utveckling där tillväxten avtar samtidigt som inflationen ökar. Det låter ju inget vidare. Kan detta vara notan på de fina gåvor som de redan rika i Sverige fått av regeringen i form av lättnader i fastighetsskatt, förmögenhetsskatt etc. I så fall är det en nota vi alla kan komma att tvingas betala, i värsta fall med ökad arbetslöshet, högre räntor, och inflation. Dyster får man säga.

Vårdköerna ökar- varför borde moderaterna förklara

Skrämmande siffror att läsa i DN idag. Där framgår att över tusen barn som är i behov av att komma i kontakt med barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) nu står i kö. Att cirka 30 av dessa barn väntat längre än vårdgarantin som säger att vård skall ges inom tre månader.
Vad är det som händer inom landstinget ? Nu ökar vårdköerna ! Hur det kan komma sig borde sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt och moderaterna förklara!

måndag 3 december 2007

Nu längtar jag efter snö




Hu så mörkt det är, har regnat hela dagen. Nej nu vill jag ha snö, kallt och ännu mer snö !


För att lysa upp lite så bifogas lite fina blommor. Så hoppas jag att i morgon, då minsann snöar det!

Byt ut Sabuni ,låt Anders Borg ta över!

Jag tycker att det är allt besvärligare att vårt land har en jämställdhetsminister som inte är feminist. Skall förklara varför. -Jo för att alla orättvisor som uppstår mellan män och kvinnor då enbart kan förklaras med personliga egenskaper, tillkorta kommanden, eller vara slumpmässiga. Om man inte ser de strukturella skillnaderna så blir man en enögd jämställdhetsminister och det tycker jag inte landets kvinnor och män förtjänar Den som i regeringen sagt sig vara feminist är finansministern Anders Borg, vilken i så fall skulle innebära att han ser det som inte Sabuni ser.Varför skiftar inte Reinfelt ministrarna ? Suck, ibland är det väl långt kvar till 2010.

Idag hästen Hero i morgon tant Elsa?

Idag skriver Expressen om alla olyckliga familjer till rara husdjur som är i behov av dyr sjukvård och som inte har råd att betala den dyra vården. Här finns också en faktaruta om djurförsäkringen och vad det kostar att operera sitt älsklingsdjur.

Ja, så här fungerar djurens sjukvård. Kan inte husse eller matte betala så avlivas man i värsta fall. Nu till min poäng, inte för att familjen kommer att avliva sin anhöriga, men djurens sjukvård är den som nu håller på att smyggenomföras av moderaterna. Försäkringslösningar och vård efter plånbok. Om det inte var så, förstår jag inte varför Filippa Reinfeldt fått igenom en arbetsgrupp om sjukvården, det hade väl inte behövts för om det är så att sjukvård INTE skall ges efter blånbokens tjocklek , så är det ju bara att bestämma det !

Det är allt större skillnad på vad moderaterna i praktiken gör, och vad di säger till svenska folket. Nu kan vi sannolikt också lägga till på listan - sjukvården

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...