fredag 31 augusti 2007

Att bete sig som ett svin har blivit fint i vissa kretsar!

Skulle bara en bråkdel av det som idag står i Aftonbladet vara sant är bara det för jävligt !
Ett gäng överklassungdomar hyllarsajten Facebook Hagamannen och framhåller att sex skall ske på mannens villkor. Att förnedra och utöva kraftfullt våld mot kvinnor är helt okej i dessa kretsar. En av dem hävdar att detta bara är ett skämt. Det visar dock en inställning som i mitt tycke är långt ifrån acceptabel . I artikeln sägs att dessa grabbar har framstående föräldrar, en inom näringslivet och en annan av dem skall vara en folkkär artist Min uppmaning tilldessa föräldrar oavsett deras offentliga roll är att ta era söner i örat, varför inte gå ut och tala om hur svinaktigt dessa unga omogna män betett sig. Men det är kanske att tro på för mycket av d sk "fina " överklassen. Jag ställer mig i kön bland dem som idag säger Fy fan!

tisdag 28 augusti 2007

Allianser ger sig på de handikappade

Foto: http://www.fotoakuten.se/

Alliansen vill ha avgift för rullstol och rollator. Det kan bli avgifter på som mest 1200 kronor om året för hjälpmedel som rollator, elrullstolar och träningscyklar från nästa år i Stockholms län. Det har tidigare alltid varit avgiftsfritt att låna, men nu planeras flera nya avgifter för att dra in mång miljonbelopp till landstinget. Detta sker samtidigt som den moderatstyrda alliansregeringen infört skatteavdrag för hushållsnära tjänster. Lägga samman den förda moderata politiken så blir bilden av vad som nu drabbar Stockholms läns befolkning tämligen upprörande. Å ena sidan så skall vi alla ( även handikappade) bidra med våra skattemedel till att finansiera friska välbeställda ( flertalet i Djursholm med omnejd) behov av städning och andra hushållstjänster - samtidigt som nu handikappade och äldre skall tvingas betala för sin rollator,elrullstol och träningscykel, hjälpmedel som gör att dessa människor får ett liv.
Välbeställda friska överlever att städa sitt eget - handikappade och äldre behöver sin rullstol för att få ett värdigt liv!

Detta anser jag är skamligt ! Och en politik som nu allt tydligare visar vilka i samhället man vill gynna respektive missgynna !

måndag 20 augusti 2007

Härligt när någon ryter ifrån!


Härligt när politiker ryter ifrån. Och det gör nu Marie Granlund, skolpolitisk taleskvinna för (s) och säger i dagens Aftonblad "Sekter ska inte få driva skola !". Krav framförs nu om bättre insyn över vad som lärs ut i skolorna. Att Skolverket skall kunna stänga en skola som inte lever upp till läroplanen.


Inte en dag för tidigt enligt min åsikt. Vad säger nu regeringen om detta ? Inte alls skall jag vilja säga för regeringen i form av en samlad allians har ingen gemensam åsikt. Splittringen är total. Folkpartiet kräver tuffare tag och vill förbjuda religiösa sekter från att driva skola. Medan kristdemokraterna inte vill ha några ändringar. Vad skall nu statsminster Reinfeldt göra - och med vem? Vi lär få vänta, och vänta och ..................

Andra bloggar med åsikter: http://www.krassman-inyourface.blogspot.com/

onsdag 15 augusti 2007

Bojkotta högklackat till hunden!

Foto: http://www.fotoakuten.se/
Låt hunden får vara hund !
Ibland kan man undra varför folk skaffar hund. Är det för att man saknar sin småbarnstid då man lekte med dockor, och så fortsätter man att spöka ut sin lilla hund. Varje gång jag ser någon stackars krake till hund i små kläder och skor skakar jag förundrat på huvudet. Jag tycker det är absurt. I Expressen idag finns en intressant artikel om hur detta klädmode för hunder växer i New York, med märkesväskor för de små djuren och lösflätor, ja ni läste rätt lösflätor. Det var i USA, men är vi så mycket bättre här i Sverige undrar jag ? Gå en tur på stan så ser ni faktiskt en hel del hundar som är utspökade.

Jag tycker detta är helt fel, en hund är en hund och ingen leksak. Så sluta plåga de små stackarna.

måndag 13 augusti 2007

Att döda en kvinna får inte ses som mord light


Satt på bussen i morse på väg till jobbet och passade då på att läsa Stockholm City.
Där läser jag en artikel, som tar upp ett fall där en man högg en kvinna som han hade en nära relation med ett antal gånger med en kökskniv och tog strypgrepp på henne tills han förstod att hon var död. Det rättsliga efterspelet ifrågasätts nu kan jag läsa i Stockholm City, efter att hovrätten sänkt tingsrättens straff till tio års fängelse (istället för livstid förmodar jag)överklagade Riksåklagaren, RÅ, till Högsta domstolen, HD. Nu skall samtliga utslag i mordrättegångar gås igenom sedan domen. Det vore givetvis förfärligt om detta är en trend att domstolarna ser det dödliga våldet mot kvinnor i nära relation till mannen som någon slags ”mord light”, jag hoppas att det inte är så.
I artikeln läser jag att fler känner samma oro som jag. Advokat Elisabeth Fritz, säger i artikeln " att domen riskerar att leda till att dödligt våld mot kvinnor i en nära relation klassas som ett mindre allvarligt brott.– HD:s dom kan tolkas så med tanke på att påföljden stannar vid tio års fängelse i stället för livstid. Det ska inte behövas en skändad kropp för att påföljden ska leda till livstids fängelse, säger Elisabeth Fritz" Det skall bli intressant och få ta del av genomgången för att se hur det förhåller sig. Detta får mig bara att ytterligare konstatera hur viktigt det är att domstolars agerande noga följs och ifrågasätts och diskuteras. Det är hög tid att sluta behandla kvinnor som en andra klassens medborgare.

fredag 10 augusti 2007

Tjejer mest utsatta även i domstol

http://www.fotoakuten.se/


Är våldtäckts mål tillräckligt rättssäkra? Det finns anledning att fundera över det. I Aktuellt 21 i går fortsatta diskussionen kring dessa mål. Hanne Kjöller DN,ledarskribent menade att i jämförelse med fallet med den våldtagna 19 åriga flickan, så om det hade varit en kille som hängt med för att spela kort och kommit därifrån med samma skador som 19-åringen och inte sagts sig minnas något, så hade inte de båda männen friats.
Anmälningarna för väldtäckt säges nu har öka från 2000 till 4000 och nu i år har det ökat ytterligare. Forskare menar dock att det ändå bara är var 5;e väldtäckt som anmäls, det bla för att tjejerna skäms men också för att tilltron till en rättvis rättegång är låg. Jag menar att detta skall anses som ett mycket stort problem.

Thomas Bodström (s) har sedan i våras begärt en utredning för att se över sexualbrottslagen och pekade på flera fall där bla HD gjort olika bedömningar.
Justitieminister Beatrice Ask vill sitta still i båten, medans hennes allianskollega Inger Davidson (Kd)vill se förändringar

I Svd idag pekar man på att tjejer är mest utsatta i Stockholms nattliv och att i år har 16 krogrelaterade våld täckter anmälts.

torsdag 9 augusti 2007

Stort intresse för våldtäktsmålet är bra!

Foto: www.fotoakuten.se

En kväll ute, ett möte mellan en kille ( två killar) och en tjej, ska inte behöva sluta med 43 olika skador på kroppen och med psykiskt lidande. Då är något väldigt, väldigt fel och galet!

Ytterst handlar detta om vilken människosyn vi besitter.

De s k "Stureplansprofilerna" häktades idag, enligt Aftonbladet, på sannolika skäl misstänkt för väldtäkt och sexuellt ofredande. I artikeln i Aftonblades beskrivs intresse bland allmänheten vara mycket stort och att flera ungdomar nekades att komma igenom spärrarna. Jag tycker att det är bra att det allmänna intresset i fallet är stort, därför att det behövs en bred debatt om vad som är okej, och vad som inte är okej i den nära relationen mellan män och kvinnor( givet även mellan par av samma kön, förståss).

Det behövs också en debatt om domstolarnas agerande i dessa fall, jag tillhör dem som önskar att domstolarna granskas mer offentligt, i t ex media. Vem, sätter gränserna för vad som är rimligt "hårdhänt" sex, och vad som är övergrepp? Rent ut sagt hur mycket våld skall en kvinna tåla, anser domstolen ? Det som anses normalt för en person kanske inte anses normalt, eller inom rimliga gränser för en annan - men vems referensramar är det som skall gälla ?

tisdag 7 augusti 2007

Tror nästa domstol att 21-åringen är lika korkad som den förra ?

http://www.fotoakuten.se/

(Fick i morse knas på min blogg så detta inlägg fick jag lägga in på nytt)

Tidigare i år kunde vi alla läsa om att en ung kvinna våldtagitss brutalt med skador i sitt underliv: Den 21-årige pojken friades i maj av domstol med motivering att det inte var säkert att han uppfattat att kvinnan var emot den våldsamma sexakten. Hur i hela friden kan en domstol säga så är för mig obegripligt. Tror verkligen svenska domare att kvinnor, läs flickor går omkring och önskar att bli massakrerade i underlivet ? Även om 21-åringen inte fattat, så har det ju ändå uppenbart hänt och här finns en förövare och ett brottsoffer. Varför blundade domstolen för det som skett och istället fokuserar på om 21-åringen förstått eller inte.
Den unga flickan då ? Var finns hon i domstolens sätt att se på saken, hon som fick fysiska och sannolikt psykiska men. Jag tycker att återigen togs mer hänsyn till gärningsmannen , än till brottsoffret.Och så händer det igen.

Idag kan vi läsa
i media att samma 21-åring begått ännu en våldshandling. Ännu en kvinna har nu utsatts för denna man, och det är nu sannolikt en ny rättegång att vänta.Nu hoppas jag att domstolen fått upp ögonen! För inte skall det få räcka med att 21-åringen också denna gång säger sig inte förstå, eller hur?
Det är uppenbart att deb unge mannen har stora problem med sex och relationer med kvinnor . Det måste helt enkelt gå att döma denna typ av män till både straff i fängelse och under tiden att genomgå vård ( som ska vara ett måste). Varför inte efter frisläppandet villkora friheten ytterligare en tid för just dessa gärningsmän med krav på fortsatt vård, och om det inte sköts får de återgå till fängelse eller till fotboja.Anledningen till att jag skriver dessa förslag är att jag anser att något måste hända, domstolarna måste börja se de utsatta kvinnorna och vad de faktiskt utsatts för.Det kan inte vara relevant huruvida en man begripit innebörden av det våld han utsatt andra för, mer än vid val av vård, inte i bedömningen om det varit ett brott eller ej. Skulle domstolarna i vårt land agera på samma sätt i andra brottsmål skulle vi snabbt få världen mest korkade förövare, och inte kunna döma i princip någon.Jag menar att samhället måste med hjälp av bla lagstiftning se till att med alla medel förhindra att ytterligare kvinnor skall behöva utsättas för denne unge mans, och andra mäns våldsamheter, och sist men inte minst skulle jag vilja se en förändring av hur domstolarna tänker och agerar i dessa fall.


Sedan i går har jag fått tre anonyma inlägg, och som svar på dessa vill jag säga följande:

Det jag reagerat på är från det som rapporterats om fallet i media, både i skriven media och etermedia. Man kan naturligtvis anse att jag borde läst hela domen innan jag yttrar mig. Men som bekant fungerar inte yttrandefriheten på det sättet, utan alla har rätt till sin åsikt oavsett vilka fakta den bygger på. Emellertid att anse att män inte skall våldföra sig, våldta kvinnor, det handlar om vilken människosyn man i grunden besitter.


Att det blev en frikännande dom i maj är för mig ofattbart. Att domstolen skulle tycka att skadorna är ringa om man ser skada för skada är ett märkligt sätt att se på saken, det är min ståndpunkt, och jag undrar om man ser på samma sätt i andra fall där skada uppstått ?


Även om man nu skulle se på varje skada på kroppen för sig, så undrar jag hur man kan anse att enbart skadan efter det att en fjärrkontroll bryskt tryckts upp i flickan vagina, kan kalla det för lindrig skada? Jag är verkligen kritisk till hur domstolen hanterar brottsoffren i dessa våltäktsfall. Media har rapporterat om sådan domar förr, tyvärr är det inte något nytt, och nu händer det igen.


Flickan säger att hon bad dem sluta, när de trängde in i henne analt, det struntade männen i och fortsatte. Notera att dom hade kunnat sluta här, men valde själva att fortsätta, nog talar det sitt tydliga språk att det handlar om män som inte har förmåga att sätta normala gränser.Vilket förakt de visar denna tjej är otroligt, när man läser om detta fall blir man så förbannad.


Nog borde dessa män sättas till ansvar för sina handlingar. Det SMS som omnämns ha skickats mellan männen understryker, enligt min uppfattning att de båda männen alltigenom inte är några dumskallar, de var helt medvetna om vad de gjorde, til och med stolta över vad de presterat. Jag tror, till skillnad från domstolen att dessa män vet vad dom gör., men av taktiska skäl gör sig dummare än de är, för att slippa ställas till svars. Att nu en av dessa män väljer att plåga ytterligare en ung kvinna, stärker bara min uppfattning.

Kd religösa sekters bästa vän

Foto: www.fotoakuten.se
I Aktuellt kl 21 i går fortsatta debatten om religiösa friskolors vara, eller icke vara. Det är glädjande att skolminister Jan Björklund (fp) tycks kämpa på och försöka behålla sin inställning att inte bara se över lagstiftningen utan också skärpa densamma. Kristdemokraterna framstod i Aktuellt igår allt mer som de religiösa sekternas bästa vän, oavsett hur fanatiska de än är, så ger inte kd dem någon som, helst kritik.Man skulle kunna säga att kristdemokraterna har valt att helt enkelt gå Plymouthbröderna och andra sekters väg. De håller på att göra sig till den religiösa fanatismens främsta företrädare. Jag hoppas nu på att socialdemokratin och folkpartiet mäktar med att bringa ordning i skolpolitiken när det gäller frågan om religiösa friskolor, att utveckling nu har skenat helt åt galet håll håller nog de allra flesta med om, med undantag av kd.

fredag 3 augusti 2007

Exemplen från religösa friskolor allt mer absurda


Foto: http://www.fotoakuten.se/
Inte ens hur kattungar kommer till kan muslimsk friskola berätta för elverna !
Debatten om religiösa friskolor går i går vidare , i Aftoblandet idag, och i Aktuellt häromdagen. Där framkom att en rektor vid en religiös gymnasiefriskola menade att bibeln ser homosexualitet som synd och att aborter är fel. När en rektor säger detta, kan man vara tämligen säker på att denna åsikt präglar hela skolan och är något som överförs till eleverna. Det är upprörande och borde inte få förekomma!

Reportaget i Aktuell fortsätter med att visa ett inslag där en företrädare för den religiösa sekten Plymouthbröderna i klartext säger att det i bibeln finns en rangordning av skapelsen, det vill säga att män står högre i rang än kvinnor. Samma sak här, självklart kommer deras skola att präglas av denna åsikt. Hur i all världen kan Skolverket ge tillstånd till något sådant!

Därefter påvisar Aktuellt att samma likanande resonemang sker i muslimska skolor och ger exempel på en sådan företrädare som säger att hur barn blir till är omöjligt att berätta, det går inte ens att berätta för eleverna hur kattungar blir till. Då även växtriket består av två kön , så får eleverna inte veta något om det heller. Jag tror knappast detta är sant att något sådant tillåts ske i Sverige år 2007.

Nalin Pekgul, s-kvinnors ordförande som länge tagit strid mot religiösa friskolor får nu rätt, att dessa skolor delar upp barnen, isolerar dem, och att det är själva poängen, att inte ge eleverna en allsidig utbildning, att det är därför som religiösa sekter vill starta friskolor. Nalins agerande är viktigt och bra, men jag undrar ännu mer hur Skolverket kan ha gett dem tillstånd. Verkets agerande synes alltmer naivt.

torsdag 2 augusti 2007

Sektens mål egna friskolor därför hjälptes alliansen


Frågan om religiösa friskolors vara eller icke vara rullar vidare. Folkpartiets uttalande häromdagen ser ut som ett närmande till socialdemokraterna. Det skulle kunna bana väg för en skärpning av lagstiftningen blir möjlig, vilket är glädjande. Frågan är dock allt ifrån klar, mycket kan hända. Kommer den moderatledda regeringen att sidsteppa allianskollegorna kristdemokraterna?

Andra frågor som hopar sig tack vare den uppkomna situationen är, varför har Skolverket svängt, som först sa ett bestämt nej till Plymouthbröderna att starta friskola och nu helt plötsligt kan tänka sig omvärdera sin ståndpunkt?

Det är väl knappas troligt att denna slutna sekt, som av en avhoppad medlem i media beskrevs som fundamentalistisk och som menade att ” barnen i en sådan skola skulle bli mer isolerade och inte kan göra ett eget val när de blir vuxna”, i en handvändning nu skulle ha ändra sin slutna karaktär till en helt öppen?

I boken ”Sekternas Sekt” beskrivs Plymouthbrödernas hårda krav på dess medlemmar, att kvinnor inte får stå över en man, datorer betraktas som djävulens påfund, preventivmedel är förbjudna, i tidningsartiklar framkommer att sektens medlemmar inte får äta mat tillsammans med icke sektmedlemmar. Detta kan väl inte vara okänt för Skolverket, eller hur?

Därtill är det intressant att notera att precis före valet var Plymouthbröderna på tapeten i svenska media, då det uppdagades att de ”hjälpte” Alliansen i hopp om en borgerlig valseger – och att detta var i syfte för att förverkliga sektens mål, att starta egna friskolor. I Aftonbladet spekulerades vilka partier som fått stöd och i en av dessa artiklar konstaterades att en kristdemokratisk riksdagskvinna fått visst stöd av sekten. Kan det finnas fler ?

Nu undrar jag vad hände sedan? Så här i backspegeln så kan det inte hjälpas, med visst undrar man om det finns ett samband, när nu Skolverket helt plötsligt svängt från ett tydligt nej. Känner sig någon pressad ? Och i så fall, vem kan har pressat vem? Någon som känner att det är dags att hjälpa den som kanske hjälpte lite extra i valet? Kan det vara så illa? Eller är det bara ett märkligt sammanträffande att det handlat om samma sekt – Plymouthbröderna nu, som då?

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...